Η Hertz ψάχνει να αντικαταστήσει 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με εσωτερικής καύσης

Η Hertz (NASDAQ:HTZ) αποφασίζει να μειώσει τις απώλειες στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και αποφασίζει να πουλήσει περίπου 20,000 ηλεκτρικά οχήματα, δηλαδή το ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου της, επανεπενδύοντας ένα μέρος των εσόδων σε οχήματα με εσωτερική καύση.

Η πώληση αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία περίπου $245 εκατομμύρια ως καθαρή αποσβέση, επιπλέον των εξόδων αποσβέσεων που θα ανακοινώσει η Hertz (HTZ) στο Q4 του 2023. Το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα, προκαλώντας τον CEO Stephen Scherr να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι η εταιρεία είναι "επικεντρωμένη στο κόστος για τη βελτίωση των περιθωρίων."

Ο Scherr αναγνώρισε τη δυσκολία - και το κόστος - της διατήρησης του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια του τηλεδιαλόγου για τα κέρδη του Q3, αναγνωρίζοντας ότι οι επισκευές συγκρούσεων σε ηλεκτρικά οχήματα "μπορεί συχνά να είναι περίπου διπλάσιες από αυτές ενός συγκρίσιμου οχήματος με εσωτερική καύση. Εάν ο στόλος μας το Q3 ήταν παρόμοιας μεγέθυνσης και αποτελείτο αποκλειστικά από οχήματα με εσωτερική καύση, το EBITDA μας θα ήταν πολλαπλάσιο," πρόσθεσε ο Scherr.

Με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα διαθέσιμα προς ενοικίαση, η Hertz (HTZ) θα υλοποιήσει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της κερδοφορίας τους, προσφέροντας περισσότερους σταθμούς φόρτισης, ενισχύοντας τις σχέσεις με τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και διευκολύνοντας τους πελάτες να προσαρμοστούν στην ενοικίαση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μέχρι το τέλος του 2025, καιρός κατά τον οποίο θα έχουν πωληθεί όλα τα προγραμματισμένα ηλεκτρικά οχήματα, η εταιρεία αναμένει ότι το όφελος για το προσαρμοσμένο συνολικό EBITDA θα είναι ίσο με το επιπρόσθετο καθαρό έξοδο αποσβέσεων που θα αναγνωριστεί στο Q4 του 2023. Αναμένεται ότι αυτό θα δημιουργήσει ελεύθερο ρευστό ύψους $250 εκατομμυρίων - $300 εκατομμυρίων το 2024-2025.

Για το Q4, η Hertz (HTZ) προβλέπει ότι τα έσοδα θα κυμαίνονται μεταξύ $2,1 δισ. - $2,2 δισ., σε σύγκριση με τη συνολική εκτίμηση των $2,2 δισ. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα από το πιο πρόσφατο τρίμηνο στις 6 Φεβρουαρίου.

Πηγή